Ponorul Suspendat

Perioada: 10-12 ianuarie 2020

Participanți: Dorinel Bobîrnac, Răzvan Băluța, Alex Pologea, Adrian Rădulescu (FV), Maria Ungureanu(FV), Ștefan Ungureanu (FV), Cornel Naidin, Gabi Constantinescu (Sfinx Buc.), Alexandr Palamarciuc (Abyss Chișinău).

A fost continuată decolmatarea în teminusul din aval în sud-vestul peșterii. În zona centrală am urcat în zona superioară a Galeriilor cu Pămînt și a fost terminat de cățărat un horn care dă într-un gol alungit dezvoltat pe o față de strat la aprox 55 grade, horn de dizolvare ascensională, împreună cu fața de strat. Sub horn au fost explorate 2 galerii descendente și puțuri , prima coboară în galeria colectorului principal în zona G. Titanilor iar a doua un nivel mai jos în G. Micii Uniri (descoperite acum un an în 24 ianuarie). Rămâne aici o continuare importantă, un horn cu semne de curgere vadoasă, horn pe care probabil a venit apa care a format o bună parte din sistemul vertical de galerii și hornuri din această zonă.

Ne-au însoțit colegii de la Focul Viu București, Abyss Chișinău și Sfinx București, o reuniune faină.

La întoarcere o faleză mare de lânga drum s-a prăbușit și blocurile mari căzute au blocat complet drumul 1km mai sus de sat. De la Primaria Vaideeni au venit cu un buldo-excavator si au deblocat drumul in timp record, 2.5 ore de cand am anuntat. De apreciat, mai ales ca era duminica si drumul nu era in administratia lor, fiind al ocolului.

09182309812039-1

Image 1 of 7

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *